REKLAMA
 

Běžné nemoci

Hledej:



Zvětšit text

Úprava stravy při kvasinkových onemocněních

26/11

Kvasinkové nemoci trápí velkou spoustu žen. K jejich vymizení nestačí pouze lokální léčba, je nutné zaměřit se na celý organismus. Je velmi podstatné nezapomenout na úpravu stravy, kdy je důležité vědět, které potraviny taková onemocnění nepřímo podporují.

 

Základem je maximálně snížit příjem mouky, cukru i výrobků, které je obsahují. Dále nejíst kvašené výrobky, které samy o sobě obsahují kvasinky. Kvasné procesy podporuje i ocet.

Dále není vhodné jíst plesnivé sýry, nivu, houbykynuté pečivo. Nemusíte se této diety držet celoživotně, to by ani nebylo dobré, dodržujte ji vždy během léčby, nebo když se kvasinky vrátí.

Pestrost je základ stravy. Jednostranná dieta vám může dlouhodobě uškodit, protože nedostanete všechny potřebné látky.

V době hlavní léčby nejezte nic, co by podporovalo tvorbu kvasinekporušení acidobazické rovnováhy: bílé pečivo, moučníky, zavařeniny, uzeniny, vývary z mas, víno, potraviny s obsahem barviv a konzervantů, např. velké dávky syntetického vitamínu C.

Omezte i brambory, mléko, buráky. Dávejte přednost mořským rybám. Jezte rýžový a kukuřičný chléb, hnědou rýži, celozrnné těstoviny a pohanku.

A jak omezit kvasinky?

Základem jsou potraviny neutrální. Pořiďte si speciální kuchařku proti candidám. Je jich na trhu několik.

V následujícím seznamu je uvedeno jednoduché dělení potravin, kterým se při kvasinkách vyhnout a které je naopak doporučováno konzumovat.

Vhodné potraviny

  • Obiloviny - hnědá neloupaná rýže, ovesné vločky, jáhly, pohanka
  • Kukuřičná mouka, celozrnná pšeničná mouka - omezeně křehké kukuřičné a rýžové chleby
  • Veškerá zelenina - zvláště pórek, celer, mrkev, ředkvičky, cibule, česnek atd.
  • Luštěniny - hnědá a červená čočka, fazole, hrách, cizrna
  • Ovoce - zelená jablka, bobulovité ovoce, avokádo, grapefruit, citron, limetka, kyselé ovoce
  • Jogurty s živými kulturami bez příchutí a barviv
  • Ryby, maso jen bílé, krůtí, králičí - v menším množství
  • Vajíčka
  • Lněný, olivový, kokosový olej, máslo
  • Tofu, šmakoun

Nevhodné potraviny

  • Cukr a výrobky, které jej obsahují
  • Umělá sladidla a výrobky
  • Uzeniny
  • Slazené nápoje, limonády
  • Umělý rostlinný tuk
  • Ocet a výrobky, které jej obsahují včetně nakládané zeleniny a zálivek do salátů
  • Alkohol
  • Buráky
  • Obiloviny - žádné
  • Produkty s droždím (buchty, koláče, koblížky, ale i Pangamin)

Teď víte, jaké potraviny byste měli při kvasinkovém onemocnění vynechat. Zkuste do svého jídelníčku zařadit ty vhodné a začněte s tím již dnes!

 

Zdroj: http://www.serafinbyliny.cz/magazin/uprava-stravy-pri-kvasinkovych-onemocnenich-detail-896


Další články

Jaké typy krémů používat v zimě, abychom svoji pokožku…

21/1

Pleť je velmi citlivá a náchylná, zvláště pak v zimním období. Jak o ni ale správně pečovat a jaké krémy používat? Pojďme se zaměřit se na jednotlivé…

více

Kyselina lipoová-všestranný pomocník pro naše zdraví

18/1

Kyselina lipoová patří mezi málo známé látky. Nicméně má velmi důležitou roli v našem metabolismu. Je to nasycená mastná kyselina obsahující osm…

více

Jedno procento Čechů trpí schizofrenií

16/1

Zhruba každý stý člověk v Česku trpí schizofrenií. Je to kolem 100.000 obyvatel. Četnost výskytu choroby se v jiných zemích neliší.

více

6 snadných způsobů, jak zvýšit své charisma

14/1

Jedna z nových studií věnujících se lidskému charismatu poukazuje na to, že charisma není ani tak darem, jako spíše dovedností, kterou se může každý…

více

Pozor na nejčastější zimní zranění! Jak se jim vyhnout?

11/1

S nadcházející zimou je spojena řada typických úrazů. Stoupá počet zlomenin, naraženin a zranění kolenních kloubů. Nejhorší z nich vyžadují až…

více

Odběr novinek

Chcete-li odebírat naše novinky, vyplňte níže Váš e–mail.


Další články



Odkazy 

Zdroje 

Kontakt 

Občanské sdružení péče o vlastní zdraví a aktivní život

© Copyright 2013 pzaz.cz


Nahoru