REKLAMA
 

Běžné nemoci

Hledej:



Zvětšit text

Za těchto 5 vážných nemocí mohou mikrovlnky. Chraňte se, dokud není pozdě

15/12

Kdo by neměl rád mikrovlnky? Jsou rychlé, jednoduché a vaření s nimi je pro každého nadmíru pohodlné.

 

Mikrovlnné trouby se používají již přes 30 let a doslova změnily pohled celé společnosti na způsob přípravy a ohřevu jídel.

Je zde však otázka za milion: Jsou mikrovlnky bezpečným a zdravým způsobem na vaření?

Odpověď zní: „Ne“.

Existují totiž mnohem lepší možnosti, které zaručí, že se živiny v potravinách neznehodnotí a také, že se v nich navíc i nevytvoří různé škodliviny.

Co jsou to mikrovlny

Mikrovlny jsou formou neionizujícího elektromagnetického záření.

Ionizující záření je takové, které mění elektromagnetickou strukturu atomů, ionizuje je. Nebo lajcky řečeno, vytrhává z nich elektrony, čímž mění způsob jejich interakce s ostatními atomy.

Rentgenové záření využívá nukleární medicína v CT-čkách, mamografii či běžných rentgenech.

Oproti tomu, mikrovlny sice nemění atomy, ale zvyšují frekvenci vibrace molekul (sloučenin více atomů), které mohou vést ke změnám vlastností a struktury těchto molekul.

Existují rozšířené názory, že takový ohřev je pro vaše zdraví nebezpečný.

5 chorob způsobovaných mikrovlnkami

Zde je pět nejčastějších zdravotních komplikací, které vyvolávají mikrovlnky a konzumace stravy v nich vařené:

1. Nespavost. Mikrovlnky samotné a jejich záření narušují a poškozují mozek.

2. Nutriční nedostatečnost. Všichni víme, že jídlo z mikrovlnky ztrácí chuť. Stejně se v něm ničí i mnohé živiny, což může vést k různým nedostatkům důležitých živin v lidském těle.

3. Únava. Mikrovlnky a strava jimi upravená může způsobovat únavu, ale také obezitu (efekt prázdných kalorií, kdy došlo ke zničení prospěšných živin podle předchozího bodu).

4. Rakovina. Strukturální změny molekul vedou k tvorbě mnoha rakovinotvorných látek v jídle.

5. Srdeční infarkt a cholesterol. Mikrovlny ničí v potravinách mnohé antioxidanty, následkem čehož se v cévách hromadí cholesterol a eventuálně to může skončit až infarktem nebo mrtvicí.

 

Zdroj: http://www.alternativnimagazin.cz/za-techto-5-vaznych-nemoci-mohou-mikrovlnky-chrante-se-dokud-neni-pozde


Další články

Klebsiella

19/10

Klebsiella je rod gramnegativních bakterií z čeledi enterobacteriaceae. Na rozdíl od většiny příslušníků této čeledi jsou klebsielly nepohyblivé…

více

Těhule, pozor na pády a úrazy. Jak udržet bříško v bezpečí?

17/10

Miminko si vesele plave ve svém luxusním apartmá maminčina bříška, chráněné polštářem z plodové vody a děložní stěnou. I tak ale máte pocit, že…

více

Třezalka tečkovaná - pomáhá více nežli antidepresiva

15/10

Třezalka tečkovaná, latinským názvem Hypericum perforatum, je vesele žlutá rostlinka vyskytující se na slunných místech.

více

Jak si nesežrat planetu? Musíme jíst méně masa, jinak hrozí…

12/10

Přechod k rostlinné stravě, konec plýtvání potravinami, méně průmyslových hnojiv. To vše je podle dosud nejpodrobnější studie o dopadech produkce…

více

Otoky nohou

10/10

V případě otoků nohou jde o poměrně běžnou civilizační chorobu, při které žíly dolních končetin nedokážou dostatečně rychle odvádět krev z nohou zpět…

více

Odběr novinek

Chcete-li odebírat naše novinky, vyplňte níže Váš e–mail.


Další články



Odkazy 

Zdroje 

Kontakt 

Občanské sdružení péče o vlastní zdraví a aktivní život

© Copyright 2013 pzaz.cz


Nahoru