REKLAMA
 

Běžné nemoci

Hledej:



Zvětšit text

Za těchto 5 vážných nemocí mohou mikrovlnky. Chraňte se, dokud není pozdě

15/12

Kdo by neměl rád mikrovlnky? Jsou rychlé, jednoduché a vaření s nimi je pro každého nadmíru pohodlné.

Mikrovlnné trouby se používají již přes 30 let a doslova změnily pohled celé společnosti na způsob přípravy a ohřevu jídel.

Je zde však otázka za milion: Jsou mikrovlnky bezpečným a zdravým způsobem na vaření?

Odpověď zní: „Ne“.

Existují totiž mnohem lepší možnosti, které zaručí, že se živiny v potravinách neznehodnotí a také, že se v nich navíc i nevytvoří různé škodliviny.

Co jsou to mikrovlny

Mikrovlny jsou formou neionizujícího elektromagnetického záření.

Ionizující záření je takové, které mění elektromagnetickou strukturu atomů, ionizuje je. Nebo lajcky řečeno, vytrhává z nich elektrony, čímž mění způsob jejich interakce s ostatními atomy.

Rentgenové záření využívá nukleární medicína v CT-čkách, mamografii či běžných rentgenech.

Oproti tomu, mikrovlny sice nemění atomy, ale zvyšují frekvenci vibrace molekul (sloučenin více atomů), které mohou vést ke změnám vlastností a struktury těchto molekul.

Existují rozšířené názory, že takový ohřev je pro vaše zdraví nebezpečný.

5 chorob způsobovaných mikrovlnkami

Zde je pět nejčastějších zdravotních komplikací, které vyvolávají mikrovlnky a konzumace stravy v nich vařené:

1. Nespavost. Mikrovlnky samotné a jejich záření narušují a poškozují mozek.

2. Nutriční nedostatečnost. Všichni víme, že jídlo z mikrovlnky ztrácí chuť. Stejně se v něm ničí i mnohé živiny, což může vést k různým nedostatkům důležitých živin v lidském těle.

3. Únava. Mikrovlnky a strava jimi upravená může způsobovat únavu, ale také obezitu (efekt prázdných kalorií, kdy došlo ke zničení prospěšných živin podle předchozího bodu).

4. Rakovina. Strukturální změny molekul vedou k tvorbě mnoha rakovinotvorných látek v jídle.

5. Srdeční infarkt a cholesterol. Mikrovlny ničí v potravinách mnohé antioxidanty, následkem čehož se v cévách hromadí cholesterol a eventuálně to může skončit až infarktem nebo mrtvicí.

 

Zdroj: http://www.alternativnimagazin.cz/za-techto-5-vaznych-nemoci-mohou-mikrovlnky-chrante-se-dokud-neni-pozde


Další články

Používáte aviváž jen na praní? To je velká škoda, můžete ji…

5/7

Aviváž nejen krásně voní. Také využíváte aviváž jen během praní? To je velká škoda, existuje totiž mnoho dalších způsobů, jak ji můžete ve vaší…

více

Makový olej

3/7

Makový olej je v současnosti poměrně novinka v oblasti zdravé výživy, ale je dobré o něm vědět, protože obsahuje řadu zajímavých a užitečných…

více

Chraňte děti před sluncem. Spálení v mladém věku zvyšuje…

1/7

Ačkoli jsou sluneční paprsky v omezeném množství zdraví prospěšné, pokud si jich člověk dopřává až moc, mohou naopak škodit. A u dětí to platí…

více

Běhání ve velkých vedrech. Deset tipů jak běhat za velmi…

28/6

Horko k zalknutím již pár hodin po východu slunce. Horko i ve chvíli, kdy se slunce začne sklánět k západu. Horko po celý boží den. Čas, který…

více

Česko sežehnou tropy. 5 praktických rad, jak přežít vedro…

26/6

Tropy nás poslední dny provází ulicemi a horko začíná být nesnesitelné nejen při čekání na tramvaj nebo autobus či přímo uvnitř městské hromadné…

více

Odběr novinek

Chcete-li odebírat naše novinky, vyplňte níže Váš e–mail.


Další články



Odkazy 

Zdroje 

Kontakt 

Občanské sdružení péče o vlastní zdraví a aktivní život

© Copyright 2013 pzaz.cz


Nahoru