Mnoho lidí, kteří se rozhodli dodržovat zdravou výživu, přestali jíst maso nebo vejce ve snaze zlepšit své stravovací návyky a začali místo toho jíst tofu. Sójový průmysl chytře propaguje lživé myšlenky a vy pak máte pocit, že jíst tofu je chytrý tah pro vaše srdce, ale ve skutečnosti zpracovaná sója, která zahrnuje tofu, není zdravá výživa.
Uděláte mnohem lépe, když budete jíst bio vejce, a kvalitní mléčné výrobky, než když budete jíst zpracovanou sóju.
Dnešní metody zpracování high-tech nejen že neodstraní anti-živiny a jedy, které jsou přirozeně přítomné v sóje, ale zanechávají toxické a karcinogenní zbytky vytvořené vysokými teplotami, vysokým tlakem, alkalickými a kyselými lázněmi a ropnými rozpouštědly.
Pokud jde o sójové výrobky, jsou izolované produkty, jako izolát sójového proteinu (sportovci pozor!) a hydrolyzáty rostlinných bílkovin – všechna zpracovaná sója obsahuje fytáty, které blokují absorpci minerálů a trypsin inhibitor, který blokuje správné trávení.
Tofu sice mezi izoláty nepatří, protože je to kompletní sójový produkt, ale stále obsahuje anti-živiny uvedené výše.
Sója nedokáže spolehlivě snížit cholesterol a ve skutečnosti zvyšuje hladiny homocysteinu u mnoha lidí, což velmi zvyšuje riziko srdečních onemocnění, mrtvice, a vrozených vad.
Na základě této studie experti poslali 65 – ti stránkový návrh pro FDA s žádostí, aby stáhla zdravotní tvrzení, že „sójové výrobky zabraňují srdečním onemocněním“, schválené v roce 1999.
I děti a dospívající, kteří jsou stále ve vývoji, jsou obzvlášť citlivé na hormonální imbalanci způsobenou sójou. Lancet studie ukázala, že negativní reakce kojenců na sójový estrogen nacházející se v náhražkách mateřského mléka byla 6 – 11 krát vyšší než u dospělých konzumujících sójové výrobky.
Koncentrace těchto hormonů v krvi byla 13000 až 22000 krát vyšší než u kojených dětí. Dítě krmené sójovými náhražkami obdrží estrogenní ekvivalent pěti antikoncepčních pilulek denně. Takže prosím, nekrmte své dítě sójovou kojeneckou výživou! Slevte z vaší posedlosti vegetariánstvím (či poruchou příjmu potravy) a nekazte mu jeho budoucí život. Tyto účinky jsou tak silné, že i těhotné ženy by se měly vyhnout sóje v průběhu těhotenství pro bezpečnost svého nenarozeného dítěte.
Zdroj: http://www.mirapa.cz/proc-je-tofu-tak-spatne, www.magazinzdravi.cz
Úzkosti a deprese, nárůst závislostí na mobilu, PC a sociálních sítích. To jsou jen některá zjištění unikátního výzkumu o rizikovém chování žáků 2.…
víceNa podzim a na jaře není o virózy a chřipky nouze. Na vině jsou časté změny počasí, střídání teplot a návrat dětí do kolektivu. Imunita dostává…
víceAviváž nejen krásně voní. Také využíváte aviváž jen během praní? To je velká škoda, existuje totiž mnoho dalších způsobů, jak ji můžete ve vaší…
víceMakový olej je v současnosti poměrně novinka v oblasti zdravé výživy, ale je dobré o něm vědět, protože obsahuje řadu zajímavých a užitečných…
víceAčkoli jsou sluneční paprsky v omezeném množství zdraví prospěšné, pokud si jich člověk dopřává až moc, mohou naopak škodit. A u dětí to platí…
víceChcete-li odebírat naše novinky, vyplňte níže Váš email.
Občanské sdružení péče o vlastní zdraví a aktivní život
© Copyright 2013 pzaz.cz