REKLAMA
 

Běžné nemoci

Hledej:



Zvětšit text

Jak se zbavit závislosti na pečivu

17/5

Přečtěte si tipy, jak postupně vyřazovat běžné pečivo ze svých jídelníčků.

 

1.tip: 

Pokud jste rozhodnuti jíst více syrové rostlinné stravy, ale pořád vás doma láká pohled na pečivo, které váš zbytek rodiny miluje, požádejte je, aby před vámi toto pečivo uskladňovali na místě, kde jej nebudete mít běžně na očích. Nebude vás tak často lákat a vy si jej třeba všimnete až večer, kdy budete připravovat své rodině večeři.

2.tip: 

Pokud denně sami nakupujete, zkuste pečivo kupovat například s třídenním intervalem, tzn. ne každý den, ale co tři dny. Ve dnech, kdy doma pečivo nebude, zkuste vytvořit večeře bez této položky.

3. tip: 

Začněte si péct pečivo doma. Z naší zkušenosti je skvělé zadělat na kváskový chléb. Kvásek se v prvním, druhém a třetím dni přikrmuje a až čtvrtý den se zpracuje v chléb, který pak kyne přes noc a další den ráno se upeče. Tento chléb je výborný ze žitné mouky a je bez droždí. Navíc pokud si dáte 2 krajíce, cítíte se dostatečně syti a nehrozí přejedení klasickým „nafouknutým“ chlebem z obchodu, který je kolikrát svým složením více než záhadný! Ke všemu, když tři dny čekáte na vytvoření kvásku, můžete tyto dny využít k vypuštění jakéhokoli pečivá a těšit se na krajíček toho vašeho vlastního.

Pro snadné trávení jezte buď s medem, ten obsahuje enzym amylázu, který pomůže chléb v těle lépe natrávit, nebo jezte chléb jen k zelenině. Nekombinujte jej s živočišnými produkty. Při trávení pečiva v kombinaci s máslem či sýrem dochází ke střetnutí bílkovin, tuků a sacharidů, a tím k acidóze - překyselení.

4. tip: 

Další z možností, jak se zbavit závislosti na pečivu, může být jeho nahrazení syrovými sušenými tzv. raw chleby, raw plackami, raw sušenkami, vše připravované do 42 °C. Například když budeme chystat jídlo tvořené klasickým pečivem svým členům rodiny, s nějakou opravdu výjimečnou raw pomazánkou, mějme po ruce vždy kus sušeného raw chlebu nebo raw placky a pomazánku si na něj pěkně namažme. Já jsem zvyklá „uždibovat“ už při chystání jídla, takže i tento způsob mi v mém snažení odolat klasickému pečivu pomohl.

Vše nakonec může směřovat k tomu, že si uvědomíme, jak funguje naše trávení ve dnech s rostlinnou stravou bez pečiva a ve dnech, kdy pečivo jíme. Pokud se nám zalíbí pocity s trávením spojené v období bez chleba či rohlíků, my sami při vnímání našich těl začneme automaticky pečivo více a více vyřazovat, až si nakonec uvědomíme, že jej vůbec nechceme. K tomu však, jako ke všemu v našich životech, musíme dospět každý sám za sebe. Jak jednoduše připravit raw chleba či placky, raw sušenky i raw „sýr“ se můžete dozvědět v jedné z mých e-knih na www.vitarianstyle.com.

 

Autor: Eva Peršinová - Raw food jako zážitek, nakladatelství Grada

Zdroj: http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/jak-se-zbavit-zavislosti-na-pecivu


Další články

Sezóna klíšťat je tady! Chraňte se Lymoxilem B (komerční…

13/7

Klíšťata obecná (latinsky Ixodes ricinus) se na jaře probouzejí již při teplotách nad 5°C, přičemž nejaktivnější bývají v období od dubna do…

více

Díváte se na zprávy? Negativně vás ovlivní víc než si…

11/7

Nevěnujete zprávám v televizi tolik pozornosti jako dříve? Jsou spíš pro vás kulisou a druhý den nedokážete zopakovat víc než tři náměty, které jste…

více

Nástrahy hotelových pokojů: Na co si dát o dovolené pozor

9/7

Zkušení cestovatelé radí: Luxus v hotelu bývá často jen na oko. Podívejte se pod pokličku!

více

Rizika hromadění vápníku v cévách

6/7

Zdánlivě nenápadná věc, jako je hromadění vápníku v cévách, může mít velmi vážné důsledky. Může být předzvěstí například infarktu myokardu.

více

Pravda o tom, jak odpočinek na pláži působí na mozek

4/7

Oceán. Moře. Jezero. Zurčící potůček....

více

Odběr novinek

Chcete-li odebírat naše novinky, vyplňte níže Váš e–mail.


Další články



Odkazy 

Zdroje 

Kontakt 

Občanské sdružení péče o vlastní zdraví a aktivní život

© Copyright 2013 pzaz.cz


Nahoru