Reishi je v Číně používána již více než 2000 let jako „Zázračná houba“. Označuje se také jako „Císařská houba nesmrtelnosti“ nebo „houba věčného mládí“, pro její ověřenou schopnost omlazovat organismus. Je to skvělý antioxidant…
Houba Reishi,nazývána na Západě „Ganoderma Lucidum“, v Asii je známa pod názvem „Ling Zhi“ a v Japonsku jako „Reishi“ – obsahuje kolem 200 rozličných vitamínů a minerálů, jichž větší část má antioxidační účinky, a proto působí na organismus blahodárně.
V Reishi se nachází mnoho alkaloidů, které zachovávají optimální hodnotu pH našeho organismu. Reishi houba je jednou z 11 léčivých rostlin, které pomáhají v léčbě rakovinových onemocnění, a stojí na 3. místě. Mnozí odborníci, kteří se zabývají léčbou rakoviny, doporučují použití této houby lidem, u nichž byla rakovina diagnostikována.
Reishi obsahuje látky působící imunostimulačně, látky antibakteriální a antivirální. Velké uplatnění nachází při obnovování síly organismu po operacích a velkém vyčerpání – fyzickém i duševním. Je to přírodní antioxidant, který působí proti volným radikálům, a tak účinkuje i jako prevence proti stárnutí. Pomáhá regenerovat játra po zatížení těžkými léčivy, alkoholem a hepatitidou. Kyselina ganoderová snižuje krevní tlak, hladinu lipoproteinů (LDL) a hodnoty triglyceridů. Dalšími schopnostmi reishi jsou schopnost zastavovat kašel, přeměňovat hleny a působit antiastmaticky. Také snižuje toxické a vedlejší účinky chemoterapie a radioterapie, podporuje a reguluje T a B lymfocyty, potlačuje rozšiřování nádorových buněk.
Důležité je uvědomit si, že hovoříme o možnostech, které nabízí „tradiční čínská medicína“, v jejímž rámci se podpůrnou léčbou – pomocí výtažků ze specifických nutričních hub (reishi, cordyceps, maitake a shiitake) – dá dosáhnout pro organismus velmi příznivých výsledků s možností prodloužit si tak aktivní život. První účinky na organismus se dostaví po uplynutí 2 až 4 měsíců, záleží na míře poškození organismu.
Jde obvykle o čistý BIO produkt – biomasu v práškové formě s obsahem celého spektra aktivních složek z podhoubí a mladých plodnic z hub, zejména polysacharidů, betaglukanů, fytosterolů (provitamin D2) a enzymů bez vedlejších přísad. Neobsahuje chemická barviva ani konzervační látky.
1 až 2 zarovnané čajové lžičky (1–2 g), 2x denně smíchat s 200 ml nápoje. (V těžších zdravotních stavech doporučujeme dávkování zvýšit na 3x denně 1 až 2 vrchovaté čajové lžičky).
2x denně půlhodinu před jídlem po dobu neurčitou. Pro dosažení maximálního efektu (zisku z houbové masy) doporučujeme přidat do nápoje několik kapek citrónové šťávy. Při léčení těžkých onemocnění lze jednotlivé dávky několikanásobně zvýšit, ale jen po konzultaci s lékařem.
Upozornění: Výrobek není vhodný pro děti, těhotné a kojící ženy. Stanovená doporučená denní dávka se nesmí přesáhnout! Výživové doplňky se nesmějí používat jako náhrada pestré stravy. Výživové doplňky se uskladní mimo dosah malých dětí.
Zdroj: http://www.zelenepotraviny.delnicky.sk/reishi, www.ajnd.org.au
Úzkosti a deprese, nárůst závislostí na mobilu, PC a sociálních sítích. To jsou jen některá zjištění unikátního výzkumu o rizikovém chování žáků 2.…
víceNa podzim a na jaře není o virózy a chřipky nouze. Na vině jsou časté změny počasí, střídání teplot a návrat dětí do kolektivu. Imunita dostává…
víceAviváž nejen krásně voní. Také využíváte aviváž jen během praní? To je velká škoda, existuje totiž mnoho dalších způsobů, jak ji můžete ve vaší…
víceMakový olej je v současnosti poměrně novinka v oblasti zdravé výživy, ale je dobré o něm vědět, protože obsahuje řadu zajímavých a užitečných…
víceAčkoli jsou sluneční paprsky v omezeném množství zdraví prospěšné, pokud si jich člověk dopřává až moc, mohou naopak škodit. A u dětí to platí…
víceChcete-li odebírat naše novinky, vyplňte níže Váš email.
Občanské sdružení péče o vlastní zdraví a aktivní život
© Copyright 2013 pzaz.cz