REKLAMA
 

Běžné nemoci

Hledej:



Zvětšit text

Péče o mě

Zelené potraviny – doplňky stravy (výživové doplňky)

Zelené potraviny dodávají vitamíny, minerály, aminokyseliny, železo, hořčík, vápník i stopové prvky a bezpočet dalších nutričních látek. Díky přírodní formě a přirozeně obsaženým enzymům jsou tyto látky ideálně využitelné, tak jako v čerstvém ovoci a zelenině dokonale organicky vypěstovaném. Jsou sušeny při nízkých teplotách cca 32 °C, takže mají kvalitu ekologicky pěstované nezpracované zeleniny. Jsou však mnohem bohatší na nutriční látky. Enzymy a organické vazby minerálů zůstávají zachovány a také vitamíny jsou zde ve své původní přírodní formě. Navíc mohou být stále po ruce, jsou hned připraveny, všude si je můžete vzít s sebou a spoustě lidí dokonce spravují i pitný režim. Co do komplexu nutričních látek jsou naprostým unikátem. Zelené potraviny jsou prosty látek škodlivých, které jsou bohužel v dnešním prostředí téměř všudypřítomné a kterým je jinak velice obtížné se vyhnout. Součástí některých zelených potravin je i aktivní vláknina, která kromě běžného čištění střev na sebe dokáže jako magnet přitáhnout i těžké kovy a vylučovat je z organismu.

Zelené potraviny jsou nesmírně užitečné:

  • pro každého – od miminek (od ca 6 měsíců) až po seniory,
  • pro těhotné a kojící matky,
  • pro osoby zdravé a aktivní i osoby se závažnými zdravotními potížemi,
  • pro sportovce i duševně pracující.

V dnešní době jsou zelené potraviny užitečné vždy a pro každého. Existuje však mnoho indikací, kdy je opravdu nanejvýš vhodné po nich sáhnout a kdy nám mohou prokázat skutečně neocenitelnou službu. Mnohdy mohou i pomoci natolik, že se vyvarujeme návštěvy lékaře, či přímo lékařských zákroků, anebo užívání léků, nebo pomáhají organismu vyrovnat se s následky užitých medikamentů či lékařských zákroků.

Lékařské zákroky i medikace mohou být samozřejmě za určitých okolností nutné a mnohdy zachraňují životy. Ani jedno však nemusí být nutné, pokud včas myslíme na prevenci, ve které mají zelené potraviny své důležité místo. Pokud už ale určitý druh lékařské péče je nebo byl nutný, berme to jako fakt, nikoli jako důvod něco si vyčítat. Dělali jsme, co jsme v dané chvíli mohli. Navíc nikdy nic není ztraceno. Zdravá výživa, zdravý pohyb a pobyt na čerstvém vzduchu a zdravá mysl léčí vždy a odstraňují následky. A i v této situaci – a zejména v této – zelené potraviny nesmírně pomáhají a pomohly už miliónům lidí.

Kdy mohou zelené potraviny pomoci?

  • oslabená imunita,
  • únava,
  • bolesti hlavy,
  • akutní respirační onemocnění (nachlazení, chřipky, rýmy, záněty průdušek, zápal plic…),
  • chronická onemocnění respirační i kožní (astma, alergie, ekzém, lupénka, akné…),
  • potíže se zuby, dásněmi,
  • osteoporóza, artróza,
  • unavená pleť, zhoršená kvalita vlasů, nehtů,
  • nedostatek železa, anémie,
  • v bezpočtu dalších situací,
  • při nedostatku vápníku, hořčíku,
  • praskající koutky úst,
  • stavy po léčbě nádorových onemocnění,
  • roztroušená skleróza, Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba,
  • střevní a žaludeční potíže (u některých je však velice vhodné se o užívání a začátku užívání zelených potravin poradit),
  • těhotenství a kojení.

Naprostá většina lidí zelené potraviny snáší bez jakýchkoli obtíží. Přesto se může stát, že na ně někdo může reagovat určitými projevy čištění, které nemusí být únosné. Pokud tedy váháte, nebo pokud jste se už s nějakými očistnými příznaky setkali, určitě mne kontaktujte, určitě spolu nalezneme vhodné řešení pro Vaše zdraví a pohodu. Očistné příznaky můžeme pozorovat na kůži (akné, dočasné zhoršení ekzému… což je proto, že kůže je po játrech a ledvinách dalším „čistícím“ orgánem; někdy se mohou projevit bolesti hlavy nebo určité zažívací obtíže). Tyto projevy však nebývají škodlivé a po určité době užívání obvykle samy vymizí. Kůže, na které se třeba dočasně projevilo akné, má pak o mnoho lepší vzhled. Např. pro zažívací obtíže však bývá vhodné (i když ne vždy nutné) nalézt společně řešení. Proto nás v takových případech určitě neváhejte kontaktovat (např. zde: zdravivnas.cz/kontakt/).

Kdy se před zahájením užívání zelených potravin poradit?

Zejména v následujících situacích:

  • Crohnova choroba,
  • ulcerózní kolitida
  • kojení + koliky u miminka
  • nádorová onemocnění a po jejich léčbě
  • KDYKOLI SI NEJSME něčím JISTI
  • ve všech situacích zhoršení dosavadních příznaků
  • při výskytu nových příznaků

Pokud bychom spolu vhodné řešení nenalezli, může být namístě i porada s Vaším (či jiným) lékařem.

 

Zdroj:

http://www.zdravivnas.cz/vyzivove-doplnky-zelene-potraviny/

 


Související obecné informace



Další články - Péče o mě

Zdravotní problémy - Péče o mě

REKLAMA

Odběr novinek

Chcete-li odebírat naše novinky, vyplňte níže Váš e–mail.



Odkazy 

Zdroje 

Kontakt 

Občanské sdružení péče o vlastní zdraví a aktivní život

© Copyright 2013 pzaz.cz


Nahoru