Připravte si vánoční cukroví tak, abyste po jeho mlsání neměli velké výčitky svědomí...
170 g celozrnné mouky, 80 g hnědého cukru, 120 g kakaového prášku, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli, 1 vejce, 80 g medu, 1 vanilkový lusk, 250 g ovesných vloček, 250 g rostlinného tuku Hera
Vejce s vanilkou a medem dobře promícháme a spojíme s ostatními přísadami. Ze vzniklé hmoty tvarujeme kuličky, které pečeme asi 10 minut při teplotě 180°C.
180 g jemně nastrouhané mrkve, 300 g celozrnné mouky, 250 g tuku, kypřicí prášek do pečiva (použijeme půl sáčku), moučkový cukr s vanilkou na obalení, plátky mandlí
Tuk utřeme s jemně nastrouhanou mrkví. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a vytvoříme těsto. To posléze vyválíme a vykrájíme libovolné tvary. Vykrájené kousky ozdobíme plátky mandlí. Poté pečeme v troubě cca 10 minut při teplotě 180°C. Horké mrkvové vánoční cukroví ještě obalíme v moučkovém cukru.
250 g špaldové nebo celozrnné pšeničné mouky, 50 g hladké kukuřičné mouky, 50 g cukru moučky, 100 g másla, 100 g mletých ořechů, 1 vaječný žloutek, citronová kůra, mléko podle potřeby, cukr moučka, vanilkový cukr na posypání
Prosetou mouku a cukr smícháme s mletými ořechy, nastrouhanou citronovou kůrou, změklým tukem a vaječným žloutkem a vytvoříme tuhé těsto, které přes noc necháme odležet v chladu, nejlépe v lednici. Druhý den tvoříme z těsta rohlíčky, klademe je na plech na papír na pečení. V předehřáté troubě na 160°C pečeme dozlatova. Vychladlé rohlíčky poprášíme cukrem (moučkovým smíchaným s vanilkovým).
Zdroj: bio-medunka.cz
Mnoho lidí si plánuje začít „od pondělí“. Nebo až bude víc času. Až skončí pracovní stres. Až se zlepší počasí. Jenže začít se hýbat neznamená čekat…
víceKonec dubna a začátek května jsou v Česku tradičně ve znamení oslav – 30. dubna pálíme čarodějnice a 1. května slavíme lásku pod rozkvetlou třešní.…
víceÚzkosti a deprese, nárůst závislostí na mobilu, PC a sociálních sítích. To jsou jen některá zjištění unikátního výzkumu o rizikovém chování žáků 2.…
víceNa podzim a na jaře není o virózy a chřipky nouze. Na vině jsou časté změny počasí, střídání teplot a návrat dětí do kolektivu. Imunita dostává…
víceAviváž nejen krásně voní. Také využíváte aviváž jen během praní? To je velká škoda, existuje totiž mnoho dalších způsobů, jak ji můžete ve vaší…
víceChcete-li odebírat naše novinky, vyplňte níže Váš email.
Občanské sdružení péče o vlastní zdraví a aktivní život
© Copyright 2013 pzaz.cz